Tel. 078 61 00 299

Molenvliet 27 – 3335 LH Zwijndrecht


Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wayfinding advies

Menoor is gespecialiseerd in het opstellen van een compleet plan van aanpak waaruit een wayfinding advies volgt. Het advies omvat naast het plan van aanpak ook een uitgebreide inventarisatie en een complete analyse. Tevens wordt een professioneel bordenplan en programma van eisen samengesteld. Als mogelijk onderdeel van het plan van aanpak verzorgen wij desgewenst een nieuw grafisch ontwerp welke naadloos aansluit in de ruimtes binnen en buiten. Op basis van het programma van eisen worden de fysieke borden met bewegwijzering geadviseerd en uitgewerkt.

Programma van eisen

Bij het advies spelen diverse omstandigheden een rol. Zaken welke niet direct meetbaar zijn, maar waar u wel rekening moet houden. Zoals de gemoedstoestand van mensen en de wijze waarop mensen zich gedragen om hun bestemming te vinden. Bij een bezoek aan een ziekenhuis zijn mensen in een andere gemoedstoestand dan bij een bezoek aan de schouwburg. Een ander item dat wel meetbaar is, is de omgeving waar de borden staan. In het plan van aanpak komen alle facetten aan bod voor een gedegen programma van eisen. 

Bordenplan 

In de meeste gevallen vormt de bouwkundige plattegrond het startpunt om alle verkeersstromen in kaart te brengen. We bekijken hoe de bezoekers efficiënt en zelfstandig hun bestemming kunnen vinden. Alle knelpunten die ontstaan worden inzichtelijk gemaakt en vormen een onderdeel van de analyse. Dit en de overige aandachtspunten worden omgezet in een plan van aanpak en het uiteindelijke wayfinding advies. In het plan van aanpak wordt ook een bordenplan samengesteld en het grafisch ontwerp op uw situatie afgestemd. Het bordenplan omvat ook de mogelijke uitvoeringen en de materiaalkeuze van de borden. Wilt u een gedegen advies over bewegwijzering of meer weten over onze wayfinding totaalaanpak? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Vragen? Bel voor direct contact 078 61 00 299

Of stel uw vraag via ons contactformulier. Of bekijk ons faq.