direct contact Bel +31 (0)78 6100299 

Ga naar onze producten? 

 

 

 

 

 

 

Home - Signage - Albert Schweitzer ziekenhuis ‘laat zien hoe het hoort’

Archief

Categorieën

Albert Schweitzer ziekenhuis ‘laat zien hoe het hoort’

Bordjes met pictogrammen maken aan patiënten en bezoekers van het Albert Schweitzer ziekenhuis duidelijk ‘hoe het hoort’.

In de ziekenhuisgebouwen in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht worden de bordjes met huisregels deze week bevestigd op muren van wachtkamers en centrale ruimtes.

Fatsoenlijk gedrag is voor de meeste mensen gelukkig vanzelfsprekend, maar toch telden we in 2017 een kleine honderd incidenten. Grensoverschrijdend gedrag bestaat vaak uit verbale en soms uit fysieke agressie, maar ook bijvoorbeeld dronkenschap en vernieling komen voor.

Bewustmaking
Het aantal incidenten dat niet gemeld wordt, is vermoedelijk veel groter. De bordjes zijn bedoeld ter bewustmaking van iedereen, dus ook goedwillende gasten in ons ziekenhuis én onze medewerkers. Zij accepteren soms gedrag dat ze eigenlijk niet zouden moeten accepteren.

Toegangsverbod
Om voor iedereen duidelijk te maken welke huisregels er gelden, hebben we een Gedragscode opgesteld die hier te lezen is. De pictogrammen geven hiervan een verkorte versie weer, met een verwijzing naar de webpagina. Wie zich niet gedraagt in het ziekenhuis kan onder meer worden buitengezet, een toegangsverbod krijgen of een aangifte bij de politie tegemoet zien.

Bron: asz.nl